Recent Posts

Museum of Philosophy

Museum of Philosophy

The concept of this design is to create an environment that demonstration how philosophical ideas are formed through the back and forth process between public debate and individual thinking. The design focuses on shaping the negative space between buildings, where interactions and conversations happen.

Untitled-1Reading of the Site: The site is located between a variety of urban and landscape textures. The overlaying of existing roads, artificial topography and Le Corbusier’s original grid plan, together formed the figure ground base of the site.

Untitled-12Untitled-13

 

The scheme of the design is to have separated offices for scholars to work independently and a central space for collective ideas, where the general public can also participate.

Program includes: Individual offices for scholars, Collective ideas part (Plaza, auditorium, library and exhibition gallery).

Untitled-14Untitled-15Untitled-16Untitled-17

Untitled-18Different iteration of study models exploring the negative space.

 

Untitled-19

Share/Bookmark